Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Aj tieto Vianoce bolo na pohotovosti rušno. Najmä pre jedlo a alkohol
Zdielať na

Aj tieto Vianoce bolo na pohotovosti rušno. Najmä pre jedlo a alkohol

BRATISLAVA / Ani tento rok si ľudia počas štedrovečernej večere nedali pozor na jedlo. Na pohotovosť utekali najmä pre problémy s trávením či so zapichnutou kosťou v krku.

Na Centrálny príjem Univerzitnej nemocnice Bratislava prišlo počas Štedrého dňa 340 ľudí. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská. Dodala, že v porovnaní s minulým rokom je to mierny pokles.

Približne každý desiaty prišiel s typickými vianočným zdravotným problémom. Tráviace ťažkosti malo desať ľudí, zapichnutú rybiu kosť v krku deväť a vážnu opitosť zväčša spojenú s úrazmi desať ľudí.

Aj keď v Bratislave nie je zimné počasie, osem ľudí sa na Štedrý deň dolámalo. V nemocnici vo vážnom stave skončila aj žena po dopravnej nehode, ktorá sa stala na Záhorí.

Nie kosti sú nebezpečné, ľudia prichádzajú počas sviatkov na pohotovosť skutočne s kadečím:

Vianočné deti

Rušno bolo i v pôrodniciach. Na Vianoce sa narodilo šestnásť detí – deväť dievčat a sedem chlapcov. Vlani to bolo jedenásť novorodencov.

Zlodeji okradli pacientov

Na Štedrý deň zaznamenala Univerzitná nemocnica v Bratislave aj jednu neočakávanú negatívnu udalosť – v popoludňajších hodinách sa v Nemocnici akad. L. Dérera pohybovali zlodeji, ktorí ukradli osobné veci niektorým zamestnancom a pacientom.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy