Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
K vláde chceme politickú alternatívu, odkazuje Figeľ
Zdielať na

K vláde chceme politickú alternatívu, odkazuje Figeľ

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Strana Kresťansko demokratické hnutie (KDH) chce, aby na budúci rok vznikla politická alternatíva k vláde na báze hodnôt a programu. Pod názvom KDH plus ju v sobotu predstavil na rokovaní Rady KDH v Bratislave predseda hnutia Ján Figeľ.

Podľa jeho slov ide o politickú stratégiu hnutia do volieb. "KDH je nositeľom programu a hodnôt. Je otvorené pre spoluprácu s odborníkmi i politickými partnermi tak, aby vznikla politická alternatíva na báze hodnôt a programu. KDH je konštruktívny partner na spoluprácu," vyhlásil Figeľ.

Stratégia je založená na spolupráci hnutia s občanmi, osobnosťami verejného života a s politickými partnermi.

Koniec jednej strany

Ponuka má pomôcť ukončiť vládu jednej strany a zmeniť ľavicové smerovanie Slovenska, pretože prináša nárast korupcie, zadlženosti a populizmu. KDH chce presadiť svoje priority do vládneho programu.

"Našim cieľom je priniesť zmenu súčasného rozloženia politických síl na Slovensku. Smer už nie je tou stabilnou stranou, ako bol pred mesiacom. Nedokáže plniť ciele, ktoré si predsavzal, ako napríklad boj s nezamestnanosťou, či regionálnymi rozdielmi," zdôraznil Figeľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy