Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Figeľ vo Vatikáne hovoril o homosexuálnych manželstvách
Zdielať na

Figeľ vo Vatikáne hovoril o homosexuálnych manželstvách

Zdroj: KDH

VATIKÁN / Podpredsedu Národnej rady a šéfa KDH Jána Figeľa prijal na pracovnom rokovaní vo Vatikáne štátny tajomník Svätej stolice zodpovedný za vzťahy so štátmi arcibiskup Dominique Mamberti. Ten je od roku 2006 na čele pápežskej diplomacie. Figeľ svojmu spoločníkovi opísal dôvody, ktoré viedli slovenský parlament z ústavnému ukotvenie definície manželstva ako zväzku medzi mužom a ženou.

Rozhovor Figeľa a Mambertiho sa týkal dvojstrannej spolupráce, ale aj medzinárodných záležitostí a vývoja vo svete.

Figeľ vo Vatikáne opísal proces a dôvody, ktoré viedli slovenský parlament k ústavnému ukotveniu definície ochrany a podpory manželstva ako jedinečného zväzku medzi mužom a ženou.

Podľa predsedu KDH sa na základe novely ústavy môže posilňovať a lepšie rozvíjať prorodinná politika na Slovensku.

Týmto sme sa zaradili k stredoeurópskom štátom ako sú Litva, Poľsko, Maďarsko a Chorvátsko, ktoré chránia manželstvo na najvyššej možnej právnej úrovni - v ústave ako základnom zákone štátu.

Dominique Mamberti potvrdil, že ešte v tomto roku plánuje navštíviť Slovensko. Okrem iného sa v rámci návštevy pripravuje podpis dohody o vzájomnom uznávaní dokladov o vzdelaní, ktorou by sa zjednodušilo uznávanie vzdelania získaného na pápežských vysokých školách pre akademické účely na Slovensku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy