Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lipšic a Žitňanská oklamali voličov! Tvrdí to predseda KDH Ján Figeľ
Zdielať na

Lipšic a Žitňanská oklamali voličov! Tvrdí to predseda KDH Ján Figeľ

Kresťansko-demokratické hnutie je podľa jej predsedu Jána Figeľa sklamané, že Daniel Lipšic a Jana Žitňanská odišli z KDH bez uvedenia relevantných dôvodov.

Ako povedal Figeľ dnes na tlačovej besede, KDH je sklamané a oklamané, lebo im dalo dôveru na kandidátke a dva mesiace po voľbách odišli. „Voliči KDH sú oklamaní, lebo nepovedal, že keď ho budú krúžkovať, že odíde,“ poznamenal predseda KDH. Upozornil, že Lipšic odišiel mesiac pred snemom, ktorý je priestorom pre novú a lepšiu víziu. Podľa Figeľa odchod dvojice poslancov je pre KDH výzvou. "To nie je o úľave," vyhlásil s tým, že vznikne priestor na tvorivý pokoj na ponuku riešení pre Slovensko.

Figeľa mrzí trieštenie pravice

Predseda KDH uviedol, že Lipšic mu telefonoval v sobotu večer, že sa chce stretnúť pred nedeľňajšou tlačovou besedou, lebo mu chcel oznámiť rozhodnutie. Figeľ bol však ďaleko od Bratislavy. Daniel Lipšic a Jana Žitňanská oznámili odchod z KDH v nedeľu s tým, že sa poslaneckého mandátu nevzdajú. „Ja by som z KDH neodišiel, pretože je to proti vernosti a vytrvalosti. Mandát je spojený so značkou. Ak by som hypoteticky odišiel, ja by som sa mandátu vzdal,“ komentoval ich rozhodnutie Ján Figeľ.

Kresťanskí demokrati sa chcú naďalej správať zodpovedne

KDH malo a má podľa jeho predsedu svoje sny. Ponúkali ich Slovensku a to ich úspešne realizovalo. Prvý bol o slobode a demokracii. Upozornil, že lídri hnutia zápasili o slobodu s komunizmom a mečiarizmom. „Bol to úspešný zápas,“ konštatoval. Druhý sen bol o európskej hviezdičke. „Dnes je Slovensko súčasťou EÚ a NATO,“ povedal. Tretím snom je zodpovedné Slovensko. Aj naďalej budú kresťanskí demokrati aktívni a lídrami v boji s korupciou, ako boli aj v čase pred príchodom Lipšica do hnutia. „KDH bude bojovať za zákonnosť a vymožiteľnosť práva,“ dodal Ján Figeľ.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Lipšic a Žitňanská podľa predsedu KDH Fígeľa oklamali voličov

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy