Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Keď sa Fico pomýli, aj pravdu povie
Zdielať na

Keď sa Fico pomýli, aj pravdu povie

Niežeby bolo treba brať ktorýkoľvek sľub Roberta Fica doslovne, no keď sa rozrečnil o tom, ako dá na budúci rok demisiu, bolo ihneď jasné, že len tak tára. Sťaby len niekde popíjal kávičku s Kolesíkom, Brixim a Martvoňom a iba tak uvoľnene drístal. Lebo keby už tú kávičku miešal trebárs s Výbohom, Brhelom a Širokým, takéto reči by si veru nelajzol.

Predseda našej múdrej vlády uletel tak ďaleko, až musel zasiahnuť jeho riaditeľ propagandy Erik Tomáš. A keďže nemohol napísať, že somariny  trepe šéf, musel napísať, že ich trepú noviny. Ale teda všetky, ktoré ho citujú. Lebo hoci sa Tomáš alibisticky zaštítil formuláciou, že premiérove slová médiá "dezinterpretovali“, išlo práve o tento kúsok priamej reči:

"Predstavte si, že v júni 2015 by Smer povedal, že dáme demisiu a sadneme si osemdesiati traja v parlamente s prekríženými rukami a budeme čakať, čo sa bude v tomto štáte diať... Ak si niekto myslí, že nás dlhodobo budú prefackávať, budú nám brnkať po nose, tak použijem ten režim, ktorý som naznačil. V júni 2015 – nech sa páči.“

Nuž, keby už niekto Ficove slová interpretovať chcel, ťažko by mohol inak, než ako vyhrážku, že "s pánom Bohom pôjdem od vás“, ako pán Mečiar onoho času. A hoci aj ten v seba uveril vierou náboženského charakteru, nielenže sa obloha nezrútila a zem nepohltila nevďačný ľud tej prekliatej krajiny, ale ešte sa mu aj začalo citeľne lepšie dariť. Teda tomu ľudu, nie pánovi Mečiarovi.

Ficova demisia síce je mimo reality, ale predstava by to bola pre mnohých celkom príjemná.

Dokonca aj Kolesík, Brixi a Martvoň by sa mohli potešiť. Vodcu by mali nablízku, sedel by s nimi v parlamente a občas by im možno dovolil aj tašku podržať. Alebo aspoň dvere. Prosto sa dáko zavďačiť. Lenže takého Výboha, Brhela, alebo Širokého by z toho mohol aj chytiť zrádnik. A práve preto je Ficova demisia celkom mimo reality.

Možno sa Fico na chvíľu zabudol a naozaj si predstavil, aké by to bolo skvelé, sedieť si v parlamente a nebyť zodpovedný za nič, napriek tomu, že prehral voľby a nepodarilo sa mu zašiť do Grasalkovičovho ústavu. A pri tom sa tak freudovsky podriekol. Pomýlil sa a povedal pravdu, aj keď len o svojom tajnom sne.

Bolo by to veľmi ľudské. A veľmi nemúdre. Aj kone sa strieľajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy