Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obyvatelia Dunajskej Lužnej zablokovali cesty vlastnými telami
Zdielať na

Obyvatelia Dunajskej Lužnej zablokovali cesty vlastnými telami

DUNAJSKÁ LUŽNÁ / Obyvateľom Dunajskej Lužnej prekáža, že sa im každé ráno preháňajú pred domami desiatky áut. Tie sa vyhýbajú kolónam. Situáciu riešili po svojom, zablokovali vnútro-obecné cesty vlastnými telami.

Vodiči bez trvalého pobytu v Dunajskej Lužnej dostali na vnútro-obecných cestách stopku. Vlastným telom bránil v prejazde vozidlám na jednu z ulíc aj Ladislav.

Trvalý pobyt

Za hodinu musel otočiť v priemere tridsať vodičov, ktorí si chceli skrátiť čas v kolóne na hlavnej ceste. Prejsť zablokovanými ulicami smeli len miestni obyvatelia s trvalým pobytom v obci.

Jednou z požiadaviek protestujúcich je urýchlenie dobudovania obchvatu R7, ktorého dokončenie je naplánované na rok 2020. Nepočíta sa ale s priamym napojením z obce.

Dobudovanie R7

Rozhorčení obyvatelia majú ešte jeden odkaz, ak k zlepšeniu nedôjde budú v protestoch pokračovať. "Budú to kolapsy," tvrdí organizátor Ivan Georgiev.

Pred opakovaním blokád má ministerstvo dopravy rešpekt. Štátny tajomník nevylúčil prehodnotenie plánov. "Ak ukáže budúcnosť a budú naďalej pretrvávať tieto komplikácie, budeme k nim flexibilne pristupovať, ale dnes to v pláne nie je," uviedol štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy