Polojasno
16°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Cesta R7 má zjednodušiť život ľuďom, ktorí dochádzajú do Bratislavy
Zdielať na

Cesta R7 má zjednodušiť život ľuďom, ktorí dochádzajú do Bratislavy

BRATISLAVA / Cesta za prácou do nášho hlavného mesta bude o čosi jednoduchšia. Najmä ak budeme využívať novú rýchlostnú cestu R7. Ministerstvo dopravy už má na stole všetky papiere, stavať by sa mohlo už na budúci rok.

50 km obchvatu

Po dlhých rokoch plánovania sa konečne bude stavať nová cesta! "Vyše 50 kilometrov obchvatu a cestu R7 chceme začať stavať už budúci rok," uviedol hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa.

Plánovaná tepna spoji okolité dediny s hlavným mestom. Povedie z križovatky Holice, popri Šamoríne, Dunajskej Lužnej, poza Slovnaft na križovatku Bajkalská v Bratislave. Doprava má byť rýchlejšia a bezpečnejšia. "Je potrebné, aby cesta nadväzovala na obchvat, aby vodiči mohli vojsť do mesta z viacerých bodov," hovorí dopravný expert Jozef Dráhovský.

Papierovačky sú už takmer na konci

Papierovačky sú už takmer na konci, bude ešte treba požiadať o stavebné povolenie. "Najďalej sme pri úseku Holice - Dunajská Lužná, kde už máme aj územné rozhodnutie. Pri ostatných úsekoch by sme ho mali mať do konca roka," hovorí Kóňa.

Pol hodina času denne, ktorú vodiči na tomto novom úseku ušetria, znamená 124 hodín ročne, ktoré budú môcť stráviť inak, ako za volantom. "Je to neúnosné, najmä ráno. Hodinu cestujem do Bratislavy," hovorí jedna z cestujúcich. Problémy majú aj prímestské autobusy, ktoré ráno v zápchach pravidelne meškajú desiatky minút. "Ráno a popoludní tu už nebudú také zápchy," dodáva Drahovský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy