Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zdravotnícky výbor pokračuje, skontrolujú tri nemocnice
Zdielať na

Zdravotnícky výbor pokračuje, skontrolujú tri nemocnice

BRATISLAVA / Po predĺženom víkende sa dnes poslanci zasa stretli na mimoriadnom zdravotníckom výbore. Stále horúcou totiž ostáva téma nákupov prístrojov do nemocníc.

Členovia parlamentného výboru pre zdravotníctvo odsúhlasili poslanecký prieskum v nemocniciach v Piešťanoch, Martine a Trenčíne, preveriť si chcú nákupy zdravotníckych prístrojov od spoločnosti Medical Group a jej predchodcu Martek Medical od roku 2010. Prieskum odsúhlasili všetci prítomní poslanci. Návrh predložili zákonodarcovia za SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd.

Prešetrenie tendrov

Výborom prešiel aj ďalší návrh opozície, a to predloženie správy od ministra zdravotníctva Viliama Čisláka o prešetrení tendrov vo všetkých nemocniciach rezortu, v ktorých uspeli spomínané spoločnosti od roku 2010.

Rezort o tom zároveň výboru predloží správu. Na vyžiadanie výboru poskytne šéf rezortu zdravotníctva aj stanovisko k správe Najvyššieho kontrolného úradu z januára 2013, ktorý preveroval nákupy v nemocniciach štátu. Čislák má poslancov zároveň informovať o opatreniach, ktoré ministerstvo prijalo.

CT prístroj

Impulzom na poslanecký prieskum bol pre opozíciu medializovaný nákup drahšieho CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Víťazom tendra sa stala spoločnosť Medical Group. Tá mala prístroje dodať aj do Martina a Trenčína.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy