Jasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Paška odchádza, hľadá sa náhradník. Ambície majú viacerí
Zdielať na

Paška odchádza, hľadá sa náhradník. Ambície majú viacerí

BRATISLAVA / Pavol Paška bezprostredne po komunálnych voľbách oznámil, že sa vzdá funkcie predsedu parlamentu. Zároveň sa rozhodol zložiť poslanecký mandát.

Pavol Paška, aj napriek tomu, že odhlásil, že odstupuje z funkcie predsedu národnej rady, prišiel v utorok do parlamentu. Stretol sa so straníkmi i ostatnými kolegami.

"Pán predseda nám oznámil, akým spôsobom ukončí svoju činnosť a ako budú nastavené ostatné procesy, ktoré s tým súvisia," priznala podpredsedníčka národnej rady Erika Jurinová.

Odísť definitívne by mal na budúci týždeň, keď sa začne riadna schôdza parlamentu. Na úvod plánuje oznámiť všetky dôležité informácie.

Na jeho kreslo zrejme zasadne súčasný minister kultúry Marek Maďarič. Toho na poste ministra vystrieda buď Ján Podmanický, alebo Dušan Jarjabek.

"Oficiálne ma nikto neoslovil. Keď ma osloví sa k tomu vyjadrím, ale ja neviem o ničom, čiže ďalších osemdesiatdva poslancov Smeru je takisto v hre, ako som ja," povedal Dušan Jarjabek.

Kauza CT

Paška odchod z funkcie predsedu parlamentu oznámil cez víkend po komunálnych voľbách, vzdá sa aj poslaneckého mandátu. V prítomnosti svojej manželky Paška vysvetlil, že k tomuto kroku pristúpil po tom, čo sa objavili útoky na jeho osobu a postihli aj jeho rodinu.

Pre kauzu predraženého nákupu CT prístroja chcela Pašku opozícia odvolať v parlamente, neskôr opoziční lídri zorganizovali demonštrácie na odstúpenie Pašku z postu šéfa NR SR.

Pre nákup predraženého CT prístroja piešťanskou nemocnicou odstúpila z kresla podpredsedníčky národnej rady aj Renáta Zmajkovičová (Smer-SD), ktorá pôsobila v dozornej rade spomínanej nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy