Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Upršaný jesenný víkend. Teplota na východe do 26 stupňov, na západe 22
Zdielať na

Upršaný jesenný víkend. Teplota na východe do 26 stupňov, na západe 22

SLOVENSKO / Dážď, hmla, teplota viac jesenná ako letná. Takto bude vyzerať víkend a aj začiatok pracovného týždňa.

Sobota bude na západe oblačná až zamračená a na mnohých miestach bude pršať, na juhozápade stále aj výdatnejšie. "Denná teplota tu bude jesenná, od 16 do 22 °C. Na východe bude prevládať spočiatku oblačná, v priebehu dňa slnečná obloha, zrážky iba výnimočne , s teplotou od 22 do 26°C," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Zlepšenie od pondelka

V nedeľu bude zrážok ubúdať, aj plošne, aj úhrnovo, ale stále bude pršať na mnohých miestach krajiny, najmä západného Slovenska. Bude oblačno, na juhozápade a strede krajiny až zamračené. Denná teplota sa zdvihne na 18 až 23, na východe do 26°C.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.


"Výrazne sa situácie bude zlepšovať až od pondelka. Po celý budúci týždeň bude zrána hmlisto, hmiel bude ku koncu týždňa pribúdať a budú vo štvrtok a v piatok trvať lokálne až do predpoludňajšíh hodín," pokračuje meteorologička. Teplota sa udrží na hodnotách od 18 do 24°C. Budeme pod vplyvom rozsiahlej takovej výše, ktorá sa od severu bude rozširovať postupne až nad juh Europy. Zabezpečí nám suché a už typicky jesenné počasie.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy