Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nezabudnite na dáždniky a gumáky, piatok bude upršaný
Zdielať na

Nezabudnite na dáždniky a gumáky, piatok bude upršaný

SLOVENSKO / Piatkové počasie na území Slovenska bude ovplyvňovať tlaková níž nad Jadranom. Na západe sa postará o zamračenú oblohu s dažďom, miestami výdatným. Na východe bude slnečno, zrážky len výnimočne.

"Na západe bude od 16 do 22 stupňov, na východe od 22 do 26 stupňov,"  hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Vietor od východu až severovýchodu do 25, na západe silnejší až do 35 kilometrov za hodinu.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Dnešné intenzívne zrážky čakajte najmä na návetriach Považského Inovca, Strážovských vrchov, Vtáčnika, Štiavnických vrchov, Pohronského Inovca, oboch Fatier a Malých a Bielych Karpát. Vysoké zrážkové úhrny zdvihnú aj hladiny vodných tokov.

Silný dážď zatopil Záhorie

Hasiči zasahujú pre neutíchajúci silný dážď vo viacerých obciach v Bratislavskom kraji. Zatopené ostali najmä obce na Záhorí, od Jabloňového cez Pernek, Sološnicu až po Plavecké Podhradie. Hasiči zatiaľ nie sú vo všetkých zatopených obciach, starostovia si zriaďujú svoje štáby a s hasičmi následne určia ďalší postup.

V Bratislave zasahujú hasiči pri vytopených rodinných domoch v Lamači a tiež v Čiernej Vode. Dopravu môže obmedziť najmä zatopená cesta medzi Devínom a Devínskou Novou Vsou.

Cesty v hlavnom meste monitorujú, no zatiaľ neevidujú žiadne neprejazdné úseky.

Situácia v okolí Komárna a Nových Zámkov, pozrite si reportáž:

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy