Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Štvrtok má byť zamračený a upršaný
Zdielať na

Štvrtok má byť zamračený a upršaný

SLOVENSKO / Zrážky k nám posiela Jadran. Na celom území krajiny bude zamračené a môže aj spŕchnuť. Okresy, ktoré ležia na návetriach budú čeliť zrážkam v hodnote 60 milimetrov.

Nad Jadranom sa vytvorila a bude sa prehlbovať tlaková níž. Jej stred v tejto oblasti vždy prináša nad Slovensko veľa oblačnosti a zrážok a inak tomu nebude ani dnes.

Dážď a búrky

Zostane zamračená obloha, na mnohých miestach bude pršať, na východe sa môžu objaviť aj búrky. V tejto časti krajiny popoludní ustávanie zrážok a zmenšovanie oblačnosti. "Dnešná maximálna teplota od 17 do 21°C, na východe od 21 do 25°C. Vietor východných smerov do 20, na západe prevažne severovýchodný vietor do 25 kiolmetrov za hodinu," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Pozor na silné zrážky v okresoch, ktoré ležia na návetriach Štiavnických, Strážovských vrchov, Malej a Veľkej Fatry, Tríbeča, Javorníkov a Karpát. 

Tu sa očakávajú zrážkové úhrny do dnešnej polnoci až na hodnote 60 milimetrov. Takéto silné dažde môžu začať spôsobovať problémy na vodných tokoch! Nepriaznivá situácia bude na západe krajiny pokračovať aj zajtra.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal varovanie pred záplavami vo viacerých okresoch Slovenska. Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Levice - západ, Levice - východ, Krupina, Lučenec, Veľký Krtíš, Poltár a Rimavská Sobota. Výstraha prvého stupňa platí pre okresy Košice, Gelnica, Spišská Nová Ves, Rožňava, Revúca, Poprad, Brezno, Detva, Zvolen, Banská Bystrica, Ružomberok, Martin, Turčianske Teplice, Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom, Nitra, Zlaté Moravce, Žarnovica, Partizánske, Nové Zámky - sever, Topoľčany, Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bytča, Púchov, Považská Bystrica, Ilava a Žilina. Tento stav má trvať od dnešného poludnia do piatku do približne 12:00.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy