Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nejasné zmeny v SMERE-e, Maďarič odmieta kandidovať
Zdielať na

Nejasné zmeny v SMERE-e, Maďarič odmieta kandidovať

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / V sobotu sa bude konať mimoriadny kongres strany Smer-SD. Personálne zmeny však stále nie sú jasné. Vedenie sa nimi nezaoberalo. Predseda Robert Fico je totiž v Bruseli.

Pred desiatimi dňami sa funkcie podpredsedu Smeru vzdal Marek Maďarič. Nepodarilo sa mu však presadiť, aby sa namiesto Dušana Čaploviča stal podpredsedom Juraj Blanár.

Maďarič sa preto údajne rozhodol, že kandidovať na podpredsednícku funkciu nebude ani on. Svoje rozhodnutie už dávnejšie podmieňoval rozsahom zmien v strane.

Čo bude s Čaplovičom?

Funkcie podpredsedu by sa mal v sobotu na sneme vzdať aj Vladimír Maňka, ktorý zostáva vedúcim slovenskej delegácie Smer-u vo frakcii Socialistov a demokratov v Európskom parlamente.

Nahradiť ho má štátny tajomník ministerstva financií Peter Pellegrini. Čaplovič má podpredsedom strany naďalej zostať. V najbližších dňoch však má prísť o ministerskú funkciu v rezorte školstva. Ako minister ho má nahradiť práve Pellegrini.

Čaplovič bol v roku 2012 bol zvolený za poslanca Národnej rady, teraz by sa mal do nej vrátiť. Mohol by sa údajne stať slovenským veľvyslancom v Srbsku alebo podpredsedom Národnej rady.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy