Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu
Zdielať na

Maďarič sa vzdal funkcie podpredsedu

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Marek Maďarič sa v pondelok vzdal funkcie podpredsedu strany Smer-SD. Očakáva tiež rozsiahle a hlboké personálne a programové zmeny v strane. Na takéto zmeny je vôľa.

"Stranu čaká snem, ktorý bude v rôznych rovinách zaujímavý," povedal Maďarič. Možné zmeny vo vedení strany a vo vláde však nechcel bližšie komentovať.

Maďaričovo vzdanie sa funkcie zobralo predsedníctvo na vedomie. Viacerí ho však presviedčajú, aby na sneme kandidoval opäť. "Podľa miery a rozsahu zmien zvážim to, že ma viacerí vyzývajú, aby som kandidoval," konštatoval.

Mimoriadny snem

Maďarič svoje rozhodnutie avizoval po prehratých prezidentských voľbách Roberta Fica. "Môžem vám povedať len za seba, že som včera na vedení strany oznámil svoje rozhodnutie kolegom, že na najbližšom predsedníctve sa vzdám funkcie podpredsedu strany. Je to rozhodnutie, ktoré je v súlade s mojou predstavou politickej kultúry," uviedol Maďarič 9. apríla. Svoje rozhodnutie zopakoval novinárom aj o tri týždne neskôr.

Mimoriadny snem Smeru-SD bude 28. júna, jeho zvolanie oznámil minulý týždeň predseda strany Robert Fico. Skončiť by mali aj Dušan Čaplovič a Vladimír Maňka. Nahradiť by ich mali Peter Pellegrini a Peter Žiga.

Predsedníctvo sa v pondelok zaoberalo aj jeho programom. O prijatých opatreniach sa má podľa Maďariča verejnosť dozvedieť až na sneme.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy