Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Personálna výmena v Smere je nevyhnutná, tvrdí Maďarič
Zdielať na

Personálna výmena v Smere je nevyhnutná, tvrdí Maďarič

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Podľa ministra kultúry Mareka Maďariča by malo dôjsť k rozsiahlym personálnym zmenám v jeho materskej strane Smer SD. On sám sa však ešte nerozhodol, či bude opäť kandidovať za podpredsedu.

"Myslím si, že na rôznych úrovniach strany Smer by malo dôjsť k rôznym výmenám," povedal Maďarič s tým, že zmeny by sa mali udiať v regiónoch aj v okresoch.

O možných personálnych zmenách však nevie nič, keďže už nie je vo vedení strany. Nerozhodol sa ešte, či bude na sobotňajšom mimoriadnom sneme Smeru opäť kandidovať na post podpredsedu strany.

Z tejto funkcie rezignoval po prehratých prezidentských voľbách Roberta Fica, ktorého predvolebnej kampani šéfoval. Práve zmeny v strane ovplyvnia jeho rozhodnutie.

Zmeny vo vláde

Za nového podpredsedu Smeru by mal byť na sneme zvolený štátny tajomník ministerstva financií Peter Pellegrini, ktorý má nahradiť vo funkcii europoslanca Vladimíra Maňku.

Hneď po sneme by malo dôjsť k zmenám vo vláde. Dušana Čaploviča by mal na ministerstve školstva nahradiť Pellegrini.

Vo vláde údajne skončí aj minister hospodárstva Tomáš Malatinský. Toho by mal nahradiť štátny tajomník tohto rezortu Pavol Pavlis. Výmeny sa dotknú aj piatich štátnych tajomníkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy