Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Čaplovič a Malatinský majú prísť o stoličky
Zdielať na

Čaplovič a Malatinský majú prísť o stoličky

BRATISLAVA / Dušan Čaplovič možno nezostane na poste ministra školstva. V kuloároch sa hovorí, že o svoju stoličku príde aj minister hospodárstva Tomáš Malatinský.

Súčasného ministra školstva Dušana Čaploviča by mohol vymeniť štátny tajomník ministerstva financnií Peter Pellegrini. "Sú to vnútrostranícke záležitosti, ktoré si budeme riešiť u nás v rámci strany," konštatoval minister životného prostredia Peter Žiga.

Podľa politológov sa prerozdeľovanie moci vnútri strany začne na smene, ktorý je naplánovaný na 28. júna. Dá sa očakávať akýsi boj medzi troma hlavnými skupinami.

"Skupina okolo Roberta Kaliňáka, skupina okolo Pavla Pašku a skupina, o ktorú sa podľa mňa väčšmi opiera Robert Fico. Skupina straníckych byrokratov a funkcionárov," ozrejmuje politológ Grigorij Mesežnikov.

Mlčia

Každý z prívržencov strany má vlastné predstavy, čo predostrie na mimoriadnom sneme. Téme výmeny ministrov sa ale všetci vyhýbajú. "Čítal som to v novinách, ale nič neviem," konštatuje minister dopravy Ján Počiatek.

"Táto otázka patrí do rúk a úst premiéra. Ten rozhoduje o svojom tíme," dodal minister financií Peter Kažimír.

Okrem spomínaných ministrov sa vraj z krajských predsedov Smer-u najčastejšie skloňuje meno Jany Laššákovej. Tá by mala prísť o funkciu šéfky banskobystrického kraja.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy