Jasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Na Slovensko doviezli nebezpečné paradajky z Maroka
Zdielať na

Na Slovensko doviezli nebezpečné paradajky z Maroka

BRATISLAVA / Štátna veterinárna a potravinová správa varuje pred cherry paradajkami z Maroka. Vo Francúzsku doposiaľ zaznamenali 16 prípadov, keď mali ľudia po ich požití zdravotné problémy.

Marocké cherry paradajky môžu spôsobiť vracanie, kŕče v bruchu či hnačku. Vo Francúzsku, odkiaľ prišlo varovanie, doposiaľ zaznamenali 16 prípadov, keď mali ľudia po zjedení problémy.

Šesť ton paradajok

Francúzske orgány informovali o nevyhovujúcej potravine, ktorá bola distribuovaná aj na Slovensko do firmy Vita Zel & company spol. s.r.o. prostredníctvom rýchleho systému varovania pre potraviny a krmivá. Inkriminované šarže končia číslom 13, 14 a 15.

Slovenskí inšpektori zistili, že koncom apríla k nám doviezli viac ako šesť ton nebezpečných paradajok. "Na sprievodných dokladoch ani na obale výrobkov však nie je uvedená šarža výrobkov. Po prijatí výrobkov do skladu sú  označené vlastnou šaržou prevádzkovateľa," uviedla Paulína Komarová z veterinárnej správy.

Časť už predali

Paradajky boli dodané do skladov Čeroz Petrovany a Kaufland Ilava. Časť už predali konečným spotrebiteľom, ostatné boli v prevádzkarni balené do rôznych gramáží s pridelením novej šarže a dodané veľkým obchodným reťazcom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy