Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Drzosť! Vodič chcel predísť kolónou, zavesil sa na sanitku
Zdielať na

Drzosť! Vodič chcel predísť kolónou, zavesil sa na sanitku

BRATISLAVA / Väčšina vodičov vie, že vozidlám s právom prednostnej jazdy musia umožniť prejazd napríklad vytvorením koridoru. Len málokomu by napadlo niečo tak drzé, ako vodičovi z Levíc. Drzo sa zavesil na sanitku.

Situáciu vyriešil svojsky

V utorok sme vás informovali o nehode na moste Lafranconi, kde smetiari narazili odzadu do kamióna. Tvorili sa nekonečné kolóny, čo na niekoľko hodín paralyzovalo dopravu v hlavnom meste. VIAC TU. Svojsky situáciu vyriešil vodič s levickým evidenčným číslom.

"Zavesiť sa na sanitku v kolóne týmto spôsobom a voľne sa za ňou presúvať len aby som ušiel celej kolóne a len aby som vypiekol s ostatnými vodičmi, to je čisté chrapúnstvo," tvrdí dopravný konzultant Maroš Palesch.

Priestupku sa nedopustil

Zákon ale hovorí, že vodič nesmie brániť prejazdu vozidlám s právom prednostnej jazdy, prípadne vstupovať do ich kolóny. Ak jazdí v ich závese, priestupku sa ako takého nedopustil. No pokutovať ho je možné pre ďalšie priestupky.

"Byť policajt, tak ho pokutujem za ohrozenie ostatných účastníkov cestnej premávky," hovorí Palesch. Ak by išlo o prípad, že vodič sa ponáhľal za záchrankou kvôli tomu, že vo vnútri bol niekto z jeho rodiny, mal by na to ostatných vodičov upozorniť.

Príklad si neberte

"Ja by som zapol výstražné svetlá a by som blikal na tých vodičov, aby som ich upozornil," dodáva konzultant. Určite si z tohto vodiča neberte príklad, pretože ak by napríklad záchranári, hasiči alebo policajti museli prudko zabrzdiť, je otázne, či by vodič v ich tesnom závese stihol včas reagovať.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy