Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
K žene nestihla prísť sanitka, rodiť musela doma!
Zdielať na

K žene nestihla prísť sanitka, rodiť musela doma!

BIRMINGHAM / Záver dňa sa na núdzovej linke po 20-hodinovej službe môže skončiť všelijako. Napríklad aj pôrodom. Nie však priamo v centrále, ale na druhej strane linky. Zažila to jedna operátorka a spolu s hrdým oteckom priviedli na svet zdravé a silné dievčatko.

Sanitka nestihla prísť včas

Kvôli počasiu doprava kolabovala, avšak jedno dieťatko sa vypýtalo na svet. Sanitka bola síce na ceste, ale pre počasie jej príchod na miesto trval a tak musela zasiahnuť istá žena.

"Jej prvé slová boli - musím tlačiť. Opýtala som sa: čo prosím madam? Odvetila, že má kontrakcie. Strhla ma panika a hlavou mi lietalo: Pane bože, ó bože," potvrdila operátorka linky 911 Keniquia Rutledge.

Otec dostal rýchlokurz

Po 20-hodinách služby už sa operátorka núdzovej linky tešila domov. Takúto čerešničku nečakala. A príchod na svet maličkej rovnako prekvapil ženu na druhej strane linky. Sanitka ďaleko, pôrod bol na spadnutie. Našťastie bol pri rodičke partner.

Budúci otec dostal rýchlokurz - mal nachystať uteráky, plachty, vankúše a šnúrku od topánok na zaviazanie pupočnej šnúry. A čakať až sa to začne. Podľa čerstvého otecka to bolo extrémne rýchle - mamička trikrát zatlačila a zdravé a silné dievčatko bolo na svete.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy