Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Takto vyzerá deň prezidenta, pozrite sa
Zdielať na

Takto vyzerá deň prezidenta, pozrite sa

BRATISLAVA / V sobotu nás čaká voľba novej hlavy štátu. Nech už výsledok dopadne akokoľvek, vedia kandidáti čo ich v úrade čaká? My sme sa pozreli na denný program súčasného prezidenta republiky.

Súkromie je nulové

Súkromie stráca prezident presne o pol deviatej. Porada, aktuálne témy, zoznámenie sa s denným programom, pošta a odchod na akcie. Piatkový program prezident Ivan Gašparovič odštartoval pracovným výjazdom v okresnom meste Šaľa.

Súkromie je nulové - všade osobná stráž - akurát sme si všimli že predstava prezidenta na zadnom sedadle limuzíny nesedí. Sedel vedľa vodiča. Čakanie na pokyn ochranky a vystupuje sa až potom.

Plánované na minúty

Privítanie primátorom a organizátormi. Prezident musí byť v obraze. Každú chvíľu sú tí ľudia iní. A tradične, každý krok a každé slovo sledujú novinári. Všetko je plánované na minúty. Primátor Šale dostal polhodinku - ale zato bez ochranky.

Presun do vydýchanej sály a špeciálne miesto - za prezidentom sedí len ochranka. Ak si ale myslíte, že prezident rokuje len s politikmi či podnikateľmi, zabudnite. Je to aj prezident detských recitátorov.

Ešte pošta a stretnutia

Fotografiu s prezidentom si do albumu pridajú aj rodičia a deti. A obed? Aj tam stále v obleku a pracovne. "Ono sa to nezdá, ale je to vždy od začiatku. Od rána až do večera," opisuje prezident Gašparovič.

Prezident zo Šale odišiel po troch hodinách. Namierené mal do úradu, kde ho čakali povinnosti, ktoré nestihol vybaviť ešte doobeda. "Čaká ma tam pošta, ktorú som nestihol urobiť, a potom nejaké stretnutia ešte," dodáva.

Na nákup s ochrankou

Otázne je, kedy a kde napríklad prezident zoženie obyčajný nákup na večeru s manželkou a bez ochranky. "Aj chodieva na nákup, ale všade je prítomná tá osobná stráž," povedal hovorca prezidenta Marek Trubač.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy