Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vlámania, vyhrážky, bitka! Mladý osadník (14) veselo porušuje zákony
Zdielať na

Vlámania, vyhrážky, bitka! Mladý osadník (14) veselo porušuje zákony

KROMPACHY / Na mladých zlodejov sú policajti prikrátki. Podľa zákona im nie je možné uložiť trest. Ak sa však trestné činy nakopia, deti narobia rodičom poriadne vrásky ako v prípade 14-ročného chlapca.

Mladistvého nemožno stíhať

Najmladší syn rodiny z Krompách je podľa slov rodičov nezvládnuteľný. Chlapec má za dva roky na svedomí vlámanie, nebezpečné vyhrážanie a bitku - dokopy až osem trestných činov!

Rodičom prišiel z polície pozdrav, v ktorom stojí obvinenie za problémy ich syna. Dôvodom má byť zanedbanie výchovy. Žiaka základnej školy totižto slovenský trestný poriadok nedovoľuje stíhať. "Keď nám policajti dajú trest, musíme ho splniť. Väzenie? Zodpovednosť zoberiem na seba," vyhlasuje otec.

Na delikventa nič neplatí

"Obvinenie za trestný čin ohrozovania mravnej výchovy  mládeže si rodičia vyslúžili za to, že zanedbali výchovu svojho syna a umožnili mu dopúšťať sa protiprávnych konaní. Teraz obom rodičom hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," vysvetľuje hovorkyňa košickej polície Jana Mesárová.

Mladý "hrdina" prekypuje sebavedomím pri páchaní trestných činov, pre kamerou sa však hanbil a z domu nevystrčil nos. Rodičia tvrdia, že najviac problémov robí chlapec v škole. Je nepoučiteľný a nepomôže ani otcovské zaucho.

Obvinených pribúda

"On za to nemôže, je chorý. Má niečo na mozgu," myslí si babka mladého delikventa. "Súhlasíme s tým, aby išiel na liečenie. Čakáme na papiere," doplňuje otec.

Krompašskí policajti pracujú na viacerých prípadoch. Rodičov, ktorých obvinia zo zanedbania starostlivosti bude pravdepodobne pribúdať. "V minulom roku sme v Košickom kraji za trestný čin ohrozovania mravnej výchovy mládeže trestne stíhali 820 osôb," dodáva hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy