Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dráma na východe! Osadníci dobili bezbranného dôchodcu takmer na smrť
Zdielať na

Dráma na východe! Osadníci dobili bezbranného dôchodcu takmer na smrť

MNÍŠEK NAD HNILCOM / Dva dni ho terorizovali vo vlastnom dome a nútili, aby im odovzdal svoje peniaze. Takmer ho pritom ubili na smrť. Dráma, o ktorej nikto netušil, sa odohrala na východnom Slovensku (okres Gelnica).

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Mali ho vytypovaného

Násilie sa odohralo ešte pred víkendom. V dome pána Viliama takmer nehybného našiel sused a príbuzní. "Rómovia ho vraj v noci napadli, som mu povedal, že má zavolať políciu a vraj mu aj telefón zobrali," tvrdí sused.

"Ja som rád, že som to prežil," hovorí poškodený. Banda neprispôsobivých ho za múrmi domu držala dva dni. Zo strany útočníkov to bolo mimoriadne
zákerné. "Museli ma sledovať," myslí si napadnutý. Pán Viliam si ešte v piatok zašiel do svojho obľúbeného pohostinstva, a práve tu si ho asi páchatelia vyhliadli.

Útoky na dennom poriadku

Do domu sa zrejme dostali vo chvíli, keď dôchodca zatváral dvere do domu a vtlačili ho dovnútra. "Oni ma bili polhodinu hlava-nehlava," opisuje Viliam. Policajti vraj majú krutých útočníkov vytypovaných, no stále ich nemajú v putách. "Polícia na prípade intenzívne pracuje," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

O strachu dedinčanov hovoria nahlas aj Viliamovi kamaráti. Tvrdia, že sú tam útoky na dennom poriadku. Po zotmení vychádza na ulicu málokto. Je až zázrakom, že dôchodca túto bitku prežil. Zo zranení sa bude spamätávať v nemocnici asi dva týždne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy