Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Malí osadníci sa bavia hádzaním kameňov do áut!
Zdielať na

Malí osadníci sa bavia hádzaním kameňov do áut!

VÝBORNÁ / Prejsť obcou vie byť poriadnym adrenalínom. Môže sa vám pokojne stať, že sa počas jazdy ocitnete pod paľbou kameňov. Nebezpečná zábavka partie malých osadníkov sa skončila niekoľkými poškodenými autami.

Nedokážeme ich ustrážiť, priznáva jeden z rodičov

Nečakanému útoku sa nevyhol ani Marko Popovič . “Menšie kamienky, väčšie kamene, dokonca aj tyče. Pekne som to všetko schytal do auta,“ opisuje majiteľ poškodeného vozidla. Osadníci priznávajú, že mládež hádže kamene do idúcich áut vo večerných hodinách. Deti vychádzajú v čase, keď sa vonku už nikto z dospelých nenachádza.

Marko nie je jediný, komu lietajúce kamene poškodili auto. Starostka obce Viera Strelová vybavuje čoraz viac nepríjemných telefonátov:“Neteší ma, ak sa niekto príde sťažovať na obecnú radu.“ Osadníci sa síce na tínedžerov zlostia, no ustrážiť ich nedokážu. Starostka sa s rodičmi rozprávala, dokonca ich vyzývala prostredníctvom obecného rozhlasu. Zatiaľ bezvýsledne.

Vodiči majú strach

V obci často zasahujú aj policajti. “V problémových oblastiach sme zabezpečili zvýšenú činnosť. Rómski špecialisti riešia incidenty s rodičmi detí. Policajti nemôžu strážiť maloletých počas celého dňa,“ povedal prešovský policajný hovorca Daniel Džobaník.

Starostka vkladá nádeje do rómskych občianskych hliadok. Uzavrela dohodu s dobrovoľníkmi priamo z osady, aby večer hliadkovali pri ceste. Verí, že rodičia na svojich nespratníkov dohliadnu a ľudia sa nebudú báť prejsť cez cestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy