Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ján (55) vyhodil psa z tretieho poschodia, dostal takýto trest
Zdielať na

Ján (55) vyhodil psa z tretieho poschodia, dostal takýto trest

RUŽOMBEROK / Pred sudcu sa v stredu postavil 55-ročný Ján z Ružomberka. Ten ešte začiatkom apríla minulého roka vyhodil z okna bytu na treťom podlaží svojho psa. Malý kríženec utrpel viacnásobné zlomeniny, no prežil. Jeho majiteľa dnes súd uznal vinným z prečinu týrania zvierat.

Vinník je potrestaný

Pred týraním zvierat veľa ľudí vedome zatvára oči. Častým vysvetlením býva argument, veď je to len mačka, veď je to len pes. Vinníci tak veľakrát zostávajú nepotrestaní.

Toto však našťastie nebol prípad malého kríženca Benyho. Bezohľadné správanie jeho pána ho takmer stálo život. Majiteľ, ktorý bol zrejme pod vplyvom alkoholu, ho vyhodil z okna bytu na treťom podlaží.

Absolvuje liečenie

Ľudia, čo boli pred bytovkou, privolali veterinára. Aj vďaka ich pomoci má dnes tento psík novú rodinu. Jeho bývalý majiteľ uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste, ktorú dnes schválil sudca ružomberského okresného súdu.

Podľa nej dostal 55-ročný Ján trest odňatia slobody na 9 mesiacov, s podmienečným odkladom na rok a pol. Zároveň však musí absolvovať protialkoholické ambulantné liečenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy