Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Neuveriteľná krutosť! Tínedžer (15) dopichal mačku dáždnikom
Zdielať na

Neuveriteľná krutosť! Tínedžer (15) dopichal mačku dáždnikom

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Pred siedmimi rokmi našla pani Dominika z Liptovského Mikuláša vyhodené mačiatko. Starala sa oň aj so svojou dcérou. No pred pár dňami ich milovaného štvornohého člena rodiny niekto na smrť utýral.

Lily zhodili z piateho poschodia

Mačka s najväčšou pravdepodobnosťou nepozorovane vybehla von z dverí, keď vychádzala von aj jej 10-ročná dcéra majiteľky bytu. Keď sa to stalo v minulosti, mačka vždy poslušne čakala pred dverami. Tentokrát však všetko dopadlo inak.

Sedemročnú Lily niekto zrejme najskôr zhodil z piateho poschodia. Na prízemí našla Viktória so svojou starkou už len krvavé stopy. Mačku našla jej majiteľka na smrť utýranú v pivnici. "Bol to môj maznáčik, mačka mala zarazený dáždnik v sebe," tvrdí jej majiteľka.

Krvavé stopy na podlahe aj na stenách naznačovali, čo sa v miestnosti asi udialo. Okrem toho, že zviera bol niekto schopný doslova napichnúť na rúčku z dáždnika, ešte ho predtým poriadne dobil alebo dokopal.

Vinník sa na druhý deň priznal

Potom ako majiteľka zalarmovala políciu, na druhý deň jej pri dverách zazvonil údajný vinník. Päťnásťročný Filip z neďalekej dediny, kamarát chlapca od susedov, tvrdil, že ho mačka napadla.

"To je jedno, či ubližujeme ľuďom alebo zvieratám, tá agresivita tam jednoducho je a svedčí to aj o tom, že to dieťa je nejakým spôsobom disharmonicky sa vyvíjajúce," tvrdí psychologička Kata Piačková. 

O pravdivosti chlapcovho priznania a úprimnosti jeho ospravedlnenia má majiteľka svoje pochybnosti. Nádeje tak vkladá do policajného vyšetrovania. "Predmetnú vec preveruje polícia v Liptovskom Mikuláši ako podozrenie z prečinu týrania zvierat," potvrdila žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy