Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cestovatelia, pozor! Bratislavské letisko má nové pravidlá
Zdielať na

Cestovatelia, pozor! Bratislavské letisko má nové pravidlá

BRATISLAVA / Už v piatok vás na bratislavskom letisku skontrolujú podrobnejšie. Okrem iného budete musieť prejsť detekčnou kontrolou tekutín! Tá má byť paradoxne, prvým krokom pred rušením obmedzení v preprave tekutín, aerosólov a gélov. Z letísk úplne vymizne v troch fázach do roku 2016.

Kontroluje sa aj kojenecká strava

Skôr ako si cestujúci budú môcť nosiť na palubu lietadla tekutiny, si budú musieť zvyknúť na nové kontroly. Konkrétne má ísť o kontrolu tekutiny zakúpené v priestoroch letiska "duty free zóne" a na palube lietadla.

Táto kontrola sa ale bude týkať iba pasažierov pri prestupe na iný let - na inom letisku. Tieto tekutiny zároveň musia byť už pri kúpe umiestnené v zapečatenom priehľadom vrecku s červeným okrajom. Po novom bude kontrolovaná aj kojenecká strava a tekuté lieky v objeme väčšom ako 100 ml.

Číre tekutiny v priehľadných fľašiach

Pravidlá prepravy tekutín umiestnených v batožine ostávajú nezmenené. Podľa hovorkyni letiska sa neočakáva, že zavedenie kontroly by malo vplyv na plynulý chod letiska a cestujúcich.

Druhá fáza rušenia obmedzení umožní cestujúcim si na palubu lietadla vziať číre tekutiny v priehľadných fľašiach. Ak sa tieto obmedzenia osvedčia, tak v tretej fáze sa plánujú zrušiť akékoľvek obmedzenia tekutín pri preprave v príručnej batožine. Akurát, že všetky budú musieť prejsť detekčnou kontrolou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy