Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lietadlo muselo núdzovo pristáť kvôli hádke pasažierov
Zdielať na

Lietadlo muselo núdzovo pristáť kvôli hádke pasažierov

SALVADOR / Divoká hádka agresívneho páru cestujúcich donútila vo štvrtok k núdzovému pristátiu lietadlo brazílskych aerolínií. Muž po hádke s partnerkou ohrozoval posádku na vnútroštátnej linke. Spolucestujúcim sa ho nakoniec podarilo spacifikvoať a po núdzovom pristátí oboch problémových pasažierov zadržala polícia.

Rušno už pred odletom

Podľa svedkov bolo už pred nástupom do lietadla v meste Natal na východnom pobreží Brazílie jasné, že cesta s touto dvojicou nebude jednoduchá. "Celá tá hádka začala už na letisku, takže cestujúcich naštvalo, že tých dvoch letecká spoločnosť vôbec pustila na palubu," uviedla pasažierka Carmen Diehlová.

Spolu s ďalšími desiatkami cestujúcich sa krátko po vzlietnutí nestačila diviť, keď dvojica stupňovala svoju verbálnu prestrelku, počas ktorej došlo aj na fyzické násilie. V jednej chvíli potom muž vyskočil, vyzliekol sa do pol tela a napadol letušku. Tá sa ich snažila upokojiť. Na pomoc potom prišlo niekoľko pasažierov, ktorí agresívneho muža premohli a priviazali k sedadlu.

Žena chcela pred policajtmi ujsť

V tej chvíli už pilot mieril k núdzovému pristátiu v meste Salvador. Keď prišli do lietadla pre dvojicu policajti, žena pred nimi ušla do zadnej časti lietadla, odkiaľ ju museli vyviesť násilím.

Keďže si polícia kvôli výpovediam odviedla aj členov posádky a niektorých cestujúcich, museli sa ostatní pasažieri ubytovať na náklady leteckej spoločnosti Azul v hoteli a potom dlhé hodiny čakať, kým sa bude v lete pokračovať.

Porucha hydrauliky

Ukážkovo zvládol núdzové pristátie bez podvozku pilot na kolumbijskom letisku v oblasti Bucaramanga. Video, ktoré sa dostalo na internet je z apríla 2013. Letisko Palonegro, na ktorom sa všetko odohralo,  má mimoriadny význam. Pristávajú tam nielen vnútroštátne, ale aj medzinárodné lety.

V tomto prípade však išlo o malý dvojmotorový stroj s dvoma členmi posádky. Pre poruchu hydrauliky pilot pristával bez vysunutého podvozku. Keďže včas o problémoch informoval aj riadenie letovej prevádzky, na dráhe boli pripravení aj hasiči a záchranári. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy