Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO. Núdzové pristátie lietadla bez podvozku
Zdielať na

VIDEO. Núdzové pristátie lietadla bez podvozku

BUCARAMANGA / Predviedol neskutočné pilotné majstrovstvo! To si myslia nielen profesionáli, ale aj obyčajní ľudia, ktorí videli tento amatérsky videozáznam. Pilot totiž ukážkovo zvládol núdzové pristátie bez podvozku.

Zlyhala hydraulika

Všetko sa to odohralo v Kolumbii na letisku v oblasti Bucaramanga. Letisko Palonegro má mimoriadny význam, pristávajú tam nielen vnútroštátne, ale aj medzinárodné lety.

V tomto prípade však išlo o malý dvojmotorový stroj s dvoma členmi posádky. Pre poruchu hydrauliky pilot pristával bez vysunutého podvozku. Keďže včas o problémoch informoval aj riadenie letovej prevádzky, na dráhe boli pripravení aj hasiči a záchranári.

Majstrovská pilotáž

Ich pomoc však nepotrebovali, z lietadla vyšli po vlastných. "Predviedli skutočné pilotné majstrovstvo," podotkol jeden z pilotov. Prevádzka na medzinárodnom letisku Palonegro po niekoľkých minútach pokračovala, akoby sa ani nič nestalo.

Počas víkendu došlo k hrôzostrašnej nehode lietadla aj v Indonézii. Moderný stroj Boeing 737-800 NG sa pri pristávaní zošmykol do mora s viac ako sto ľuďmi na palube. Nešťastie našťastie rovnako všetci prežili. VIAC TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

live leak

Súvisiace články

Najčítanejšie správy