Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Do oceána spadlo lietadlo, 108 cestujúcich prežilo!
Zdielať na

Do oceána spadlo lietadlo, 108 cestujúcich prežilo!

JAKARTA / V Indonézii došlo k hrôzostrašnej nehode lietadla. Zrútilo sa rovno do mora s viac ako sto ľuďmi na palube. A to v sobotu ráno nášho času. Podľa niektorých médií hlásil pilot problémy s motorom, príčinu nehody však vyšetruje polícia... Informovala o tom agentúra AP. Cestujúci mali veľké šťastie v ešte väčšom nešťastí...

Stroj zišiel z dráhy

Podľa prvotných informácií malo lietadlo zísť z dráhy letiska vo vyhľadávanom turistickom rezorte na ostrove Bali. Podľa prvotných informácií indonézskej polície malo byť na palube okolo 170 pasažierov, podľa BBC však napokon hovorca spoločnosti Lion Air, vlastniacej lietadlo, informoval, že 101 pasažierov a 7 členov posádky nehodu napokon prežilo.

Stroj najväčšej súkromnej a hojne využívanej spoločnosti Lion Air sa rozlomil v oceáne. Niektoré webové stránky informovali, že lietadlo malo smerovať z Londýna do obľúbeného dovolenkového rezortu na Bali, podľa spravodajského portálu BBC však lietadlo smerovalo z mesta Bandung na ostrove Východná Jáva, pristáť malo na ostrove Bali na letisku Ngurah Rai, blízko Denpasaru.

Pasažierov zachránila plytčina

Miestna televízia odvysielala zábery lietadla typu Boeing s ľahko poškodeným trupom, pričom bolo vidieť ľudí vo vode. Stroj sa ocitol na plytčine, nachádzal sa 200-300 metrov od pristávacej dráhy, ktorou mal prejsť, no miesto na jej konci sa zastavil až v oceáne.

Indonézska vláda oznámila, že všetci pasažieri by mali byť v poriadku. Podľa austrálskeho portálu smh.com.au však svedkovia videli, ako sanitky priviezli do jednej z nemocníc sedem zranených pasažierov s rôznymi poraneniami hlavy a zlomeninami končatín. Zranenia by však nemali byť ťažšieho rázu.

Koľko však presne je pasažierov zranených, nie je známe. Príčina nehody sa ďalej vyšetruje. Podľa hovorcov spoločnosti však išlo o nové lietadlo, s rokom výroby 2012 a aj minulý rok ešte len začalo lietať. Išlo o Boeing 737-800 NG.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

The Herald Sun

Súvisiace články

Najčítanejšie správy