Skoro jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zhorené auto Kotlebu vystavili pred úradom. Ako výstrahu!
Zdielať na

Zhorené auto Kotlebu vystavili pred úradom. Ako výstrahu!

BANSKÁ BYSTRICA / Zhorené terénne auto, v ktorom sa v minulosti zvykol voziť aj župan Marián Kotleba, sa v piatok objavilo v centre Banskej Bystrice. Priamo pred úradom ho nechal zložiť Kotlebov volebný manažér. Vraj, aby to všetci videli.

Vystavili zhorené auto

Iba pár hodín po inaugurácii nového župana Mariána Kotlebu nastal požiar. Auto, na ktorom ho často vídavali ľudia, zhorelo do tla na banskobystrickom sídlisku. Vozidlo patrilo volebnému manažérovi Mariána Kotlebu. A ten sa rozhodol ukázať auto všetkým. Pozrite si autentické video požiaru auta.

"Sociálna demokracia v praxi, toto nie je Irak. Teraz som v pozícii občianskeho aktivistu. Moje auto zapálili pod oknami mojich troch spiacich detí. Ľudia sa teraz môžu pozrieť, kam dospela politická mafia," neskrýval rozhorčenie volebný manažér Miroslav Belička.

Priamo pred úradom

Auto zložil majiteľ na jednom z parkovacích miest. A to priamo v centre mesta pred úradom banskobystrického samosprávneho kraja. "Neroznášajme zlo, lebo ho je na svete už príliš veľa," myslí si jeden z oslovených obyvateľov Banskej Bystrice.

Zaskočilo to aj bývalého župana Vladimíra Maňku. Spočiatku iba ťažko hľadal slová, takáto situácia je podľa neho minimálne neštandardná. "Celá situácia je čudná. Podľa mňa je to celé o marketingu," myslí si Maňka.

Vrak neporušuje žiadny zákon

Na zhorené auto sa prišli pozrieť aj mestskí policajti. Zakázať to však Beličkovi nemôžu. Riadne si zaplatil parkovanie, ukázal im parkovací lístok. Na aute sú evidenčné čísla, aj platná STK. Auto tak z parkoviska odtiahnuť nemohli.

"Majiteľ auta, pán Miroslav Belička, sa nedopustil žiadneho priestupku. Stojí na vyhradenom parkovacom mieste a podľa jeho slov si aj naďalej bude platiť parkovanie. Znečistenie, ktoré auto spôsobilo, musí majiteľ odstrániť, inak budeme v tejto veci konať," uviedol Pavol Slovák z Mestskej polície v Banskej Bystrici.

Kotleba vypíše odmenu

Belička tak obišiel iba s upozornením, aby odstránil znečistenie po zhorenom aute, ktoré zostalo na parkovacom mieste. Nápadné terénne auto niekto podpálil úmyselne pred Beličkovým bytom. Páchateľa už okrem polície hľadajú aj ľudia z Kotlebovho okolia.

"Budeme postupovať samozrejme aj zákonným spôsobom a aj tým, že vypíšeme odmenu na páchateľa tohto skutku," dodal novovymenovaný župan Marián Kotleba.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy