Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
AUTENTICKÉ VIDEO. Zhorelo auto, ktoré používal Marián Kotleba
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO. Zhorelo auto, ktoré používal Marián Kotleba

BANSKÁ BYSTRICA / Auto, ktoré podľa našich informácií užíva aj župan Banskobystrického kraja Marián Kotleba, v noci zhorelo. Podpálil ho neznámy páchateľ.

Horieť začala predná časť

Zhorený Hummer podľa informácií TV JOJ patril firme pravej ruky inaugurovaného nového banskobystrického župana Mariána Kotlebu, podnikateľovi Miroslavavovi Beličkovi. "Politická mafia sa bojí, takže toto je dôsledok toho všetkého," povedal v noci Belička.

Páchateľ mal podľa našich informácií podpáliť prednú časť auta. Majiteľ si krátko predtým údajne všimol neznáme vozidlo na parkovisku a potom horiace koleso na svojom teréniaku, od ktorého sa chytila motorová časť.

Ešte v noci bol na mieste aj čerstvo vymenovaný predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marián Kotleba. Na ľahko rozpoznateľnom terénnom aute ho jeho volebný manažér v minulosti často vozieval. Auto je písané práve na Beličkovu firmu.

Kotleba: Strach nemám

Obaja muži nepochybujú o tom, že nočný útok priamo súvisí s čerstvým vymenovaním do funkcie. Marián Kotleba sa posadil do kresla župana doslova pár hodín pred incidentom. Celkovo to asi nebol dobrý deň, veď aj Kotlebove červené Suzuki, na ktorom sa na zastupiteľstvo doviezol, popísala rúžom jedna z aktivistiek. Kotleba nám v noci potvrdil, že strach ani po tomto požiari nemá.

Ešte v noci boli na mieste kriminalisti, ktorí sa vyšetrovaním prípadu zaoberajú. Zaistili všetky stopy. Predbežné škody odhadli na 25 000 eur. "Polícia v Banskej Bystrici začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci," potvrdila policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy