Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Lyžiari, pozor! Na konci týždňa môže snežiť
Zdielať na

Lyžiari, pozor! Na konci týždňa môže snežiť

BRATISLAVA / Naše počasie bude pod vplyvom rozsiahlej brázdy nízkeho tlaku, ktorá sa pozvoľna prehlbuje nad západnou časťou Európy. Po jej prednej strane k nám vo vyšších vrstvách prúdi teplý vzduch. Ten prináša slnko a teplo do stredných horských polôh, dôkazom je aj dnes teplota na letisku v Poprade, kde mali 7 °C, ale v nížinách prevažujú hmly, nízka oblačnosť a mrholenie.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Štefan prinesie zmenu

Takýto charakter počasia sa zachová po všetky sviatočné dni, ale v nížinách sa rapídne oteplí a zosilnie vietor. Štedrý deň  hmlistý, s ojedinelým mrholením či občasným dažďom, maximum teploty od 1 do 6°c, ale na juhozápade a v stredných horských 6 až 10°C!

"Božie narodenie, alebo tiež 1. sviatok vianočný veľmi podobný, ale ešte teplejší, od 2 do 7 °c, opäť juhozápad až nad 10 °C v niektorých lokalitách," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Štefan prinesie zmenu, od západu až juhozápadu sa rozprší postupne na celom Slovensku, na horách od asi 1 000 m bude snežiť. Na západe môžu byť zrážky lokálne aj výdatné, až do 20 mm dažďa. Teplo ale zostane, od 1 do 6 °C.

Sneh od 1 000 metrov

Nepríjemne sa bude chovať vietor. Už v utorok sa rozfúka na západe juhovýchodný vietor do 35 km/h, v nárazoch až okolo 60 km/h. Na horách bude búrlivý vietor až víchrica. Vetru sa u nás zapáči a zdrží sa po celé vianočné sviatky.

Záver týždňa a vlastne aj prelom starého a nového roku prinesie oblačné a daždivé počasie do nížin, na horách bude snežiť od výšky asi 1 000 m. "Teplota však bude klesať iba veľmi opatrne na -1 až 5 °C," dodáva meteorologička. 

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

ISIFA/Lidové noviny

Súvisiace články