Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Sneh na Vianoce nečakajte, odkazuje meteorologička
Zdielať na

Sneh na Vianoce nečakajte, odkazuje meteorologička

BRATISLAVA / Zdá sa, že tohto roku budeme mať jesenné počasie až do posledného jesenného dňa. A teda do 20. decembra. Aspoň taká je predpoveď meteorologičky Najlepšieho Počasia Miriam Jarošovej na nasledujúce dni.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

V nížinách bola včera hmla alebo nízka oblačnosť, občas zamrholilo a neskôr tieto jemné zrážky namrzli. Teplota sa horko-ťažko vyšplhala nad 1 °C. Iná situácia bola na horách. Už od výšky necelých 800 metrov nad morom bolo nádherne slnečno nezvyčajne teplo. Teplota sa pohybovala od 5 do 10 °C. (VIAC VO VIDEU). 

Do konca pracovného týždňa to nebude inak. Zmenu by mohla priniesť sobota, kedy sa za studeným frontom rozšíri ďalšia tlaková výš. V sobotu dopoludnia treba na východe počítať so slabými zrážkami. Snežiť bude len na horách, v nížinách bude slnečno. Teplomer ukáže od 1 do 6°C. Slnečnejšia obloha vydrží aj v nedeľu a vlastne aj v pondelok.

Vianočné oteplenie

Aké teda bude sviatočné počasie? "Asi sklamem všetkých priaznivcov nadýchanej sviatočnej nádhery, "vyštípaných" nosov a líc, pretože sa očakáva počasie v duchu vianočného oteplenia," odkazuje meteorologička Miriam Jarošová.

Nad západnou časťou Európy sa bude prehlbovať brázda nízkeho tlaku a k nám by mal prúdiť vzduch rovno od juhu-juhozápadu. Očakávame preto oblačnejšie počasie, so slabými zrážkami, na hrebeňoch hôr snehovými, v nížinách dážď. Denná teplota vystúpi od 1 do 7 °C. V noci to bude od 2 °C v nížinách, do -4 °C na severe.

Nedeľné ochladenie

"V nedeľu sa brázda nízkeho tlaku pohne do vnútrozemia, my sa dostaneme na jej zadnú stranu a už to bude chladnejšie a viac snehu. Uvidíme, uvidíme... Tento rok nás príroda akosi viac napína. Možno aj ona pre nás chystá prekvapenie pod stromček," dodáva na záver meteorologička.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články