Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Romantickú svadbu v ľadovom dome ohrozuje inverzia!
Zdielať na

Romantickú svadbu v ľadovom dome ohrozuje inverzia!

POPRAD / Výstavbu ľadového Dómu vo Vysokých Tatrách ohrozuje slnečné počasie. Muž, ktorý ho stavia, by sa v ňom mal oženiť. V piatok mu však do rečí vôbec nebolo. Svadobný oltár sa mu totiž roztápa pred očami.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Sen sa roztápa

Na Hrebienku vo výške takmer 1 300 metrov nad morom teplomer ukazuje na niktorých miestach aj 10 stupňov nad nulou. Je slnečno, turisti si nádherné inverzné počasie užívajú, ale v jednom stane panuje poriadne pesimistická nálada.

Ženíchovi sa začína postupne sen o ľadovej svadbe roztápať. Ohrozí teda tatranská inverzia najromantickejší sobáš v horách? Nešťastný ženích tu so svojím česko-slovenským tímom spracoval takmer pätnásť ton ľadu a trinásť na nich ešte čaká, samozrejme, ak sa neroztopí. Zo dňa na deň je teplejšie, ani v noci neklesajú teploty pod nulu.

Chlad nedorazí

"Večer to dáme, ráno to už pracuje, a potom sa to kĺže," opisuje sochár František Bálek. Aj napriek tomu, že ide o špeciálny ľad na vytesávanie sôch, toto počasie mu dáva zabrať. "Ale dáme to, som o tom presvedčený," dodáva Bálek.

Plánované ľadové medvede, kamzíky či socha madony s dieťaťom musia teda počkať na mrazivejšie počasie. Ale otázkou je, či sa ho v najbližších dňoch sochári dočkajú. "Taký nápor chladu, čo by tú ľadovú krásu zamrazil, tak taký je zatiaľ v nedohľadne," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Téme sa venuje reportérka Maja Pavlíková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy