Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Predpoveď počasia. Takto vidí Vianoce meteorologička
Zdielať na

Predpoveď počasia. Takto vidí Vianoce meteorologička

BRATISLAVA / Vianočné sviatky sa blížia míľovými krokmi. Aké bude tento rok počas nich počasie? Tu je predpoveď meteorologičky Najlepšieho Počasia Miriam Jarošovej.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Po krátkodobom uvoľnení nížin Slovenska z hmly a nízkej oblačnosti počas nedele a začiatku budúceho týždňa, sa opäť nad nami rozprestrie tlaková výš. Opäť sa vrátia hmly do nižších polôh a na hory jasná slnečná obloha a teplo.  Napríklad na budúcu stredu sa znovu pripravme v nížinách na maximálnu teplotu do 3 °C, ale na horách budeme mať  až 6-7°C.

Vianočné oteplenie

Počas obdobia Vianoc sa v počasí strednej Európy veľmi často vyskytuje tzv. Vianočné oteplenie, ktoré prináša prúdenie teplejšieho oceánskeho vzduchu od západu až do vnútrozemia Európy.

Aj keď je ešte na serióznu prognózu počasia skoro, modely, ktoré pomáhajú urobiť si predstavu o počasí na obdobie dlhšie ako 7 dní, naznačujú vytvorenie veľmi rozsiahlej brázdy nízkeho tlaku. Tá by k nám mohla počas Vianoc priniesť  nielen zamračenú oblohu, ale aj zrážky, ktoré by na horách mohli byť snehové, ale v nížinách dažďové. Maximálna denná teplota by sa na severe podľa dnešných materiálov mala pohybovať okolo 0°C, v nížinách až do 5°C.

Všeobecný náhľad

"Nezúfajte! Je to len prvý, veľmi všeobecný náhľad na sviatočné počasie. Až v druhej polovici budúceho týždňa budeme môcť hovoriť smelšie o teplotách, oblačnosti, snehu či daždi počas vianočných sviatkov," odkazuje meteorologička Miriam Jarošová.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

ISIFA

Súvisiace články