Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Oravskú Lesnú a Mútne zasnežilo, platí tu mimoriadna situácia
Zdielať na

Oravskú Lesnú a Mútne zasnežilo, platí tu mimoriadna situácia

POPRAD / Mimoriadnu situáciu vyhlásili v dvoch hornooravských obciach. V Oravskej lesnej a v Mútnom majú snehu viac ako by chceli. Snežiť by malo aj utorok.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Bolo nutné nasadiť ťažkú techniku

Už niekoľko dní v týchto dvoch hornooravských obciach sneží. V pondelok o 8:00 preto vyhlásili v Oravskej Lesnej mimoriadnu situáciu. V obci majú nasadenú techniku. Inak by sa deti nedostali do školy a ľudia do práce.

Našťastie, doposiaľ snehovú kalamitu zvládajú. "Všetkých 11 osád nebolo celkom zjazdných. Potrebovali sme nasadiť väčšie množstvo techniky a ľudí, aby sa pomoc dostala k ľuďom včas," potvrdila starostka Oravskej Lesnej Viera Mazúrová.

Tatrancov trápi silný vietor

Popradčania môžu o krásnej romantickej zime zatiaľ len snívať. Snežiť síce prestalo a na mnohých miestach prší  ešte stále pofukuje dosť silný vietor. VIAC TU.

Víkendové besnenie vetra a snehu pripomínajú už iba snehové mantinely okolo ciest. "Počet výjazdov len v piatok bol 30 a za sobotu 15. To znamená, naozaj pomerne náročné víkendové počasie. V priemere máme tak 2-3 výjazdy denne," potvrdil šéf popradských hasičov Ondrej Šproch. VIAC TU.

Sneženie utíchlo, vietor sa ale upokojiť nechystá. Našťastie je dobrá viditeľnosť, cesty sú mokré. Možno aj preto v pondelok už nepočuť hasičskú sirénu pod Tatrami až tak často.

Bláznivo ako v apríli

"Fúka vietor, ale je o niečo teplejšie. Čiže aj keď platí výstraha 2. stupňa, momentálne nemáme žiadne výjazdy. Samozrejme, sme pripravení kedykoľvek zasiahnuť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú," vysvetlil Šproch.

Od rána sa pod Tatrami vystriedali rôzne formy počasia, od snehu až po dážď a nad mestom Poprad sa dokonca na chvíľu ukázala aj dúha.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Srdce pre deti. Charitatívny projekt vyvrcholí galaprogramom 20. decembra o 20:20 na TV JOJ.

Súvisiace články