Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Prvé Vianoce bez otca. Po Milošovi (†38) ostalo šesť detí
Zdielať na

Prvé Vianoce bez otca. Po Milošovi (†38) ostalo šesť detí

KYSUCKÝ LIESKOVEC / Ešte vo februári vyskočil z policajného auta rovno pod kolesá kamióna muž z Kysuckého Lieskovca. Práve ho viezli na výsluch. Podľa starostu svojvoľne zobral traktor obecných služieb. Odhŕňal sneh a skončil v potoku. Bol opitý. Jeho manželka si myslí, že štát by mal rodinu aj tak odškodniť.

Miloš vyskočil z policajného auta

Pani Ľudmila je silná žena, no pri myšlienke, že budú prežívať tieto sviatky bez muža, nedokáže zadržať smútok. "Pri Štedrej večeri nám bude ocko veľmi chýbať," hovorí.

Často si vybaví ten osudný deň, keď zomrel. Otvorene hovorí, že mal vypité, keď prišiel domov. Rodina ho nechala, aby sa vyspal. Trvalo to asi hodinu. Potom sa objavili policajti, aby ho zobudila. Odviezli ho. Vtedy ho videla naposledy.

Rodina nedostala za Milošovu smrť žiadne odškodné. Prípadom sa zaoberala aj Inšpekcia ministerstva vnútra. Pri prevoze boli obaja policajti spolu vpredu, Miloš Helt sedel vzadu sám. Muž z policajného auta vyskočil. 

"Vyšetrovateľ preveroval podozrenie zo spáchania prečinu marenia úlohy verejným činiteľom. Ukázalo sa však, že išlo o disciplínárne previnenie," povedala hovorkyňa ministerstva vnútra Silvia Keratová.

Rodina sa odškodnenia nedočkala

"Disciplinárne konanie bolo zastavené vzhľadom na to, že bezprostredný priamy nadriadený nezistil porušenie základných povinností policajta," povedal riaditeľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Čadci Milan Svitek.

Podľa oficiálneho vyšetrovania teda policajti nenesú na tragédii žiadnu vinu. Vdova po Milošovi si však stále myslí, že ak takáto zvláštna udalosť pripravila jej deti o otca, mala by byť rodina finančne odškodnená.

Pani Ľudmile zostáva jediné. Obrátiť sa na súd v občiansko-právnom konaní. Je to žena, ktorá zostala sama na výchovu šiestich detí. Nevie, či pri všetkých starostiach bude mať možnosť bojovať o nejakú finančné odškodnenie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy