Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prešovskú nemocnicu hromadne opúšťajú lekári, tu je dôvod
Zdielať na

Prešovskú nemocnicu hromadne opúšťajú lekári, tu je dôvod

PREŠOV / Bude nás mať kto ošetriť v prešovskej nemocnici napríklad počas vianočných sviatkov? To sú obavy pacientov, pretože takmer polovica tamojších lekárov vypovedala služby. Ak sa v priebehu nasledujúceho mesiaca nedohodnú s ministerkou, začne sa v nemocnici opäť štrajkovať.

Lekári hromadne opúšťajú nemocnicu

Situácia v nemocnici v Prešove je vážna! Vedenie je prekvapené z toho, že lekári vypovedali služby a hovorí o vykopnutí otvorených dverí. Námestníčka prešovskej nemocnice sa v stredu ráno síce stretla s novinármi s úsmevom na tvári, o mesiac tam už ale situácia na smiech vôbec nemusí byť.

Ak riaditeľstvo nepredloží také pracovné zmluvy, na aké na základe v minulosti prijatého memoranda majú lekári podľa ich slov nárok, bude sa štrajkovať. "Riaditeľstvo predložilo svoj návrh s takými podmienkami, ktoré boli neakceptovateľné tak pre lekárov z LOZ ako aj obyčajných lekárov," uviedol predseda LOZ FNsP v Prešove Michal Polician.

Označenie rebeli odmietajú

"My veríme, že aj teraz sa dohodneme, že nemocnica bude fungovať bez problémov," tvrdí námestníčka pre LPS pre chirurgické odbory Ľubomíra Romanová. Z takmer 350 lekárov vypovedalo služby 160, označenie rebeli v zdravotníctve absolútne odmietajú.

Od dnešného dňa (13.11) plynie mesiac, ak sa nenaplnia ich požiadavky, na všetkých oddeleniach bude zrejme problém. Už v piatok si odborári balia kufre, aby sa stretli na  rokovaní s ministerkou zdravotníctva v Bratislave. 

Téme sa venuje reportérka Maja Pavlíková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy