Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výťah zabil chlapca (†2), Humenčania sa sťažovali už dlho
Zdielať na

Výťah zabil chlapca (†2), Humenčania sa sťažovali už dlho

HUMENNÉ / Obyvatelia mesta sa na nefunkčné výťahy v miestnej poliklinike sťažovali už pred dvomi rokmi. Odvtedy sa zmenil vlastník budovy a výťahy údajne prešli kompletnou opravou. Lenže to, že by zaseknutý výťah mohol vziať život malému chlapčekovi, by nikto nečakal ani v najhoršom sne...

Hlavný dôvod poruchy? Preťaženie výťahu

"Mám toho dosť a ešte aj výťahy nechodia," povedal v máji 2011 nespokojný pacient. "Hlavný dôvod týchto porúch je preťaženie výťahu," uviedol Peter Béreš, riaditeľ Nemocnice A. Leňa v Humennom.

"Počas týždňa sme niekedy museli zasahovať viackrát," povedal Róbert Bovan, HaZZ Humenné. Od leta minulého roka má ale poliklinika nového majiteľa. "Naša nemocnica už nie je od júna 2012 nie je vlastníkom tejto budovy. V minulosti, keď sme boli vlastníkmi my, sa robili revízie podľa platnej legislatívy, teda raz ročne," uviedol Béreš.

"Odkedy sme sa stali vlastníkmi budovy, čo prvé bolo sme dali obrovské peniaze do repasácie výťahov," uviedol terajší majiteľ budovy Peter Nízky. Aj keď vrazil do obnovy výťahov nemalé peniaze, ľudia sa na poruchy sťažujú aj dnes. "V sobotu sa mi zasekla dcéra v tom výťahu, tak postupne schádzal ten výťah. ja som bola v nedeľu a upozornila som vrátnika, že nie je v poriadku," hovorí miestna lekárka.

Technici a kriminalisti sa celý piatok snažili vyšetriť, prečo k nešťastiu došlo. Tragédiu pritom mohla spôsobiť jedna súčiastka. Tá mohla spôsobiť pohyb výťahu, aj keď boli otvorené dvere. "Je mi to veľmi ľúto, čo sa odohralo a sa ospravedlňujem v podstate rodine tohto chlapčeka, ktorý zomrel," uviedol majiteľ budovy.

Zasekávanie spôsobujú pacienti

Bývalý aj súčasný vlastník polikliniky sa zhodli na tom, že zasekávanie spôsobujú samotní pacienti. Tých je vraj vo výťahu často viac, ako je povolené. "Keď je vo výťahu napísané počet ľudí 4, a vystúpia 8, tak potom za to nemôže naša spoločnosť, že sú preťažené," tvrdí vlastník budovy.

Podľa slov majiteľa budovy bola posledná revízia vykonaná minulý mesiac. "Posledné revízie na tieto výťahy boli robené v mesiaci september 2013," hovorí Peter Nízky, vlastník budovy.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy