Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chlapec (2), čo spadol do výťahovej šachty na poliklinike, zomrel
Zdielať na

Chlapec (2), čo spadol do výťahovej šachty na poliklinike, zomrel

HUMENNÉ / Veľká tragédia sa stala v piatok ráno na poliklinike v Humennom. Len dvojročné dieťa, ktoré bolo na poliklinike so svojimi rodičmi, padlo do výťahovej šachty. Ako prvý priniesol informáciu denník Nový Čas.

Bolo počuť krik a plač

Nešťastie sa stalo asi okolo 10- tej hodiny predpoludním. Nákladný výťah najprv signalizoval preťaženie, niekoľko ľudí preto z neho vystúpilo. Po pár minútach už ale bolo počuť zúfalý krik a plač. "Podľa predbežných informácií boli na mieste drámy chlapcovi rodičia," píše na svojej stránke denník Nový Čas

Výťah mal zastaviť na 6. podlaží. Vystúpiť z neho mali rodičia aj s kočíkom.

Chlapček zomrel v nemocnici

Pôvodne nebolo jasné, či najprv rodičia vytlačili kočík a tak vystúpili oni, alebo naopak. Neskôr sa však ukázalo, že to malo byť asi takto: rodičia mali vystúpiť, výťah sa pohol a medzi posunutou kabínou a podlažím mala vzniknúť medzera dostatočne veľká na to, že chlapček z nakloneného kočíka mal cez ňu vypadnúť do šachty na šiestom poschodí. Šimonka okamžite hospitalizovali na ARO. Zúfalí príbuzní verili, že lekári im prinesú len dobré správy.

"Dieťa, ktoré spadlo do výťahovej šachty podľahlo zraneniam, ktoré utrpelo pri páde. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom začal v prípade trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová. Policajti na mieste nešťastia hovorili aj s revíznym technikom nákladného výťahu.

"Zobrali ho teraz na operačnú sálu," opisuje starý otec Šimonka. Po štyroch hodinách ale prišlo to, na čo sa nik neodvážil ani len pomyslieť. "Chlapček utrpel rozsiahle polytraumatické poranenia. Napriek úsiliu lekárov sa ho nepodarilo zachrániť," informovala hovorkyňa nemocnice Zuzana Gajdošíková.

Šimonko mal presne rok a osem mesiacov. Bolo to jediného dieťa 35-ročného Mareka a jeho manželky. Policajti urobili na poliklinike všetky prvotné úkony. Miesto činu obhliadli a vypočuli svedkov.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy