Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Takto sa kradne na slovenskom internete...
Zdielať na

Takto sa kradne na slovenskom internete...

BRATISLAVA / Množstvo podvedených ľudí na známom slovenskom portáli opäť rastie. Už pred tromi mesiacmi sme Vás upozornili na skupinu podvodníkov, ktorá na inzeráty predávala lacné mobily a tablety. Kupujúci viac nevideli ani svoje peniaze, ani tovar. Polícia má už na stole desiatky trestných oznámení, ale zdá sa, že organizovaná skupina úraduje ďalej.

Stovky oklamaných ľudí

Viacerí podvedení označili za "hlavu podvodníckeho gangu" istého Františka V. Podvody fungujú stále na rovnakom princípe. V priebehu dňa je zverejnený inzerát s podozrivo lacným telefónom alebo tabletom a akonáhle si niekto tovar kúpi a zaplatí, inzerát nielenže zmizne, ale uvedené telefónne číslo je odrazu nedostupné. Asi stovku trestných oznámení z celého Slovenska eviduje trnavská polícia.

Neplaťte vopred

Dokonca potvrdili, že telefóny, ktoré využívajú sú často vedené na bezdomovcov a bankové účty na takzvané biele kone. Skupina však úraduje aj naďalej a okrem elektroniky už začali predávať aj lístky na koncerty, či oblečenie. A aby ste sa aj vy nestali obeťou podvodnej skupiny, za tovar radšej neplaťte vopred, ale až po prevzatí výrobku.

Téme sa venuje reportérka Denisa Pirníková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy