Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z biznisu s autami tajných sa vykľul megapodvod
Zdielať na

Z biznisu s autami tajných sa vykľul megapodvod

BRATISLAVA / Nie je podvod ako podvod. Muž, ktorý tvrdil, že je šéfom vozového parku Slovenskej informačnej služby, oklamal viacerých ľudí. Výhodný predaj údajne SISkárskych áut sa však ukázal ako podvod. Kým právnici poškodených tvrdia, že by mal ísť sedieť, podľa polície nejde o trestný čin.

Po 40-tich dňoch auto neprišlo

Pán Lukáš s priateľkou Michaelou patria k mnohým, ktorí spísali pred notárom zmluvu s dôveryhodne vyzerajúcim mladíkom. Dve autá mali dostať 40 dní po podpise. Peniaze vyplatili a vtedy to prišlo.

"Po týchto 40-tich dňoch stále nič nebolo, tak už sme vedeli, že niečo nie je v poriadku. Snažili sme sa s ním komunikovať, tá komunikácia nebola taká ako pred tým," opisuje Lukáš.

Obrátili sa teda na políciu...

"Dali sme mu 19 tisíc eur, 9 a pol tisíc stálo každé z tých áut. Dodnes nemáme ani auto a ani peniaze," pokračuje Michaela. Snažili sa získať späť aspoň peniaze. Vyhľadali aj jeho rodičov. Zdalo sa, že sa ľady pohnú.

"Boli sme u našej právničky, keď už sme vedeli, že ide o podvod. Mali sme s ním spísať uznanie dlhu, kde si teda ten dlh priznal, mali sme dohodnutý splátkový kalendár," tvrdí Michaela.

Ani ten však nedodržal. Ostala posledná možnosť. Poškodení sa s dôverou obrátili na políciu aj s kompletnou dokumentáciou. Tu je výsledok. "Vyšetrovateľ policajného zboru v zmysle ustanovení trestného poriadku vami uvedenú vec uznesením odmietol," povedala hovorkyňa policajného zboru Karina Považanová.

Doma sa nenachádzal

Dôvod polícia údajne pre krátkosť času nezverejnila. Faktom je, že muž takto o tisícky eur oklamal viacerých. "Od začiatku tento človek robil vedomý podvod voči nám. Vopred nám sľuboval autá, že nám sprostredkuje, ktoré nevedel zaručiť, že budú," tvrdí Lukáš.

Údajný SISkár býva v malej dedine neďaleko Bratislavy. Zastihli sme len jeho manželku. Pred domom parkovalo auto, ktoré by malo byť jeho. Telefón nedvíhal. Či naozaj mladík pracoval pre SIS ďalej preverujeme. Rovnako aj to, prečo polícia vec ďalej neprešetruje.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy