Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Otrasné! Muž konzumuje psie mäso
Zdielať na

Otrasné! Muž konzumuje psie mäso

ŠTVRTOK NA OSTROVE / V obci Štvrtok na Ostrove vraj žije psožrút! Bránou jeho rodinného domu už údajne prešli desiatky psov. Keď na miesto prišli aktivisti a policajti, skutočne tam našli 13 psov.

Upozornenie: Obsah nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Nad telom psa stojí muž s nožom v ruke

Obyvatelia obce hovoria až o desiatkach psov, ktoré zmizli za inkriminovanou zelenou bránou. Vyzeralo to asi takto: na pníku leží už bezvládne telo menšieho psa a nad ním stojí muž s porcovacím nožom. Zviera zbavuje vnútorností, kože a večer vraj celá ulica zapáchala pečeným psím mäsom.

"Polícia asistovala pri odobratí niekoľkých psov v obci Štvrtok na Ostrove," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Linkešová. "Bolo tam veľmi veľa smetí s úzkou uličkou uprostred dvora a tí psi vychádzali z rôznych častí tohto dvora," opisuje Marcela Juríčková z OZ Dog azyl.

Zrejme to nebol ideálny domov

Psy žili medzi odpadkami, uviazané len na 30-centimetrovej reťazi! Mnohé boli podvýživené, dehydrované a mimoriadne plaché. Členka Občianskeho združenia ukazuje na mladú čistokrvnú fenu nemeckého ovčiaka. Tá bola chovaná až príliš dobre! Prečo? To si vraj máme domyslieť.

"Hovorí sa toho veľa, psy však boli v takom stave, v akom boli. Zrejme to nebol ideálny domov," dodáva Juríčková. Odpovede preto hľadáme priamo v obci, u muža, ktorého z týchto mimoriadne krutých a pre nás nepochopiteľných činov obviňujú, ale neodpovedal. Adresoval nám len niekoľko výkrikov v maďarčine.

Tie podľa susedov neutíchajú už od včera, keď sa vrátil do dvora bez psov. "Počas víkendu nikto trestné oznámenie nepodal," hovorí Linkešová. Vo dvore stále zostáva ešte jeden pes. Agresívna fena, ktorú sa pracovníkom združenia nepodarilo odchytiť. 12 ďalších psíkov je zatiaľ v bezpečí.

Téme sa ďalej venuje reportér Richard Juriš. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy