Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Počasie aktuálne: Bez čiapiek a rukavíc to už nepôjde!
Zdielať na

Počasie aktuálne: Bez čiapiek a rukavíc to už nepôjde!

BRATISLAVA / Máme príjemnú slnečnú jeseň. Teplota je nižšia ako zvyčajne, teplomer ukazuje len do 17 °C. Ale situácia sa bude meniť... Víkend bude viac ako teplý.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

V noci sa ochladí na -4 stupne

Od severovýchodu k nám začne prúdiť chladný vzduch, ktorý výrazne pohne nočnými i dennými teplotami, samozrejme, smerom nadol. Utorková noc bude ešte v intervale 5 až 0, ale na severe a v dolinách a kotlinách bude mrznúť do -4°C, ale cez deň sa už prejaví studený vzduch, na severe a východe 6 až 11°C.

Na západe a juhu stredného Slovenska bude teplejšie, až do 14°C. "Oblačnosti bude veľa, najmä vo východnej polovici krajiny, na severe sa môžu od asi 800 m objaviť aj snehové prehánky," tvrdí meteorologička Miriam Jarošová. Viať bude od severovýchodu do 30 km/h, v nárazoch na východe až okolo 50 km/h.

Vytiahnite vetrovky a čapice

Minimálna teplota bude pri niektorých lokalitách na hranici dlhodobých teplotných rekordov. V noci na štvrtok poklesne teplota na 4 až -2°C, opäť bude chladnejšie na severe, v dolinách a kotlinách, kde ukáže teplomer -2 až -6°C. Cez deň pri polooblačnej až oblačnej oblohe budeme mať maximálnu teplotu od 9 do 13, ale na severe bude len od 4 do 9°C.

Studeno bude ešte aj v piatok, kedy v noci bude od 3 do -3, ale opäť sever a doliny a kotliny od -3 do -7°C. Cez deň pri polojasnej oblohe očakávajme podobnú teplotu ako vo štvrtok. Teplota sa začne dvíhať počas víkendových dní, ba je predpoklad, že začiatok budúceho týždňa prinesie znovu teploty na hranici 18-19°C, dodáva Jarošová. Dovtedy nezostáva nič iné, len vyskúšať vetrovky, čapice a poprípade aj rukavice, či sú stále ešte funkčné.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články