Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nečakajte žiadne babie leto, začína mrznúť!
Zdielať na

Nečakajte žiadne babie leto, začína mrznúť!

BRATISLAVA / Vyzerá to tak, že na babie leto v tomto roku čakáme márne. Experti tvrdia, že toto obdobie je chladnejšie ako pred rokom. A to má katastrofálne následky aj v záhradke.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Ak jablká prežijú mrazy, majú inú chuť

Nad ránom už bývajú aj prízemné mrazy. Poškodiť môžu najmä paradajky a papriky. V prípade jabĺk je to však zo skúseností záhradkárov práve naopak. "Ak prežijú tie mrazíky, tak oni dostanú takú úplne inú chuť, lebo keď ich skoro oberiete a dáte ich do pivnice, tak ešte nie sú také, ako by mali byť," hovorí záhradkárka pani Ľudmila.

Aj vy si ale hovoríte, že na prízemné mrazy je ešte priskoro? Aj podľa meteorológa je na toto obdobie chladnejšie ako obyčajne. "Vyzerá to tak, že aj tento budúci týždeň zväčša to bude len do 18 na juhu, sever 10 možno len a predpoveď na október hovorí, že tiež to asi teplejšie nebude," povedal, meteorológ Peter Jurčovič.

Ak sú na Michala vtáky doma...

Karty ešte môže zamiešať Michal. S týmto meninovým oslávencom sa spája približne 50 pranostík, a to hovoríme len o tých slovenských. "Napríklad jedna pranostika hovorí, že keď sú na Michala vtáky doma, do Vianoc nebude zima," dodáva Jurčovič.

Nuž a keďže to s babím letom tento rok zatiaľ ešte stále nie je bohviečo, pátrali sme po tom, kde sú v týchto dňoch naše slovenské vtáky. Podľa pranostiky je predsa len šanca na pekné teplé počasie. "Stále kde-tu poletujú lastovičky," hovorí meteorológ.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy