Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Útok medveďa. Dcéra (12) s otcom skončili v nemocnici
Zdielať na

Útok medveďa. Dcéra (12) s otcom skončili v nemocnici

MARTIN / V okolí Martina útočil medveď a tentoraz zranil dieťa (12). Stalo sa to v obci Šútovo, čo je iba kúsok od Trusalovej, kde tak isto zúril medveď. Vtedy zranil dvoch ľudí.

Rodina sa vybrala na huby

V nedeľu ráno sa rodina spolu vybrala na huby. Neďaleko ich domu sa vyrútil medveď. zaútočil na dievča. Otec svoju dcérku bránil. "Nejakou palicou sa pustil do neho a odrážal ten útok. vraj ho poškriabal na tvári," hovorí starosta Ľubomír Maďari, starosta Šútova.

Našťastie tento útok sa neskončil tragicky. Záchranári ich previezli do nemocnice. Podľa našich informácií otcovi museli operovať oko. "Obaja utrpeli množstvo tržno-hryzných rán po celom tele. Avšak bez vážnejšej straty krvi," uviedla hovorkyňa záchrannej skupiny Anna Lacyková-Kŕčová. "Dcéru prepustia dnes domov, jeho zajtra prepustia," dodáva starosta.

Nie je nič výnimočné, ak v Šútove ľudia stretnú medveďa. Miestni obyvatelia tvrdia, že ich je stále viac. Macovia chodia až do bezprostrednej blízkosti domov a záhrad. "Výskyt je obrovský, narátali ich tu 24 na jednom mieste," dodáva starosta.

Medvede sú drzé, hovoria obyvatelia obce

Podľa miestnych sú medvede veľmi drzé. Podľa poľovníkov je obdobie, keĎ medvede zháňajú potravu, aby si naplnili svoje tukové zásoby, kým zaľahnú na zimný spánok. V prírode teraz býva veľa ľudí. "Zbierajú to, čo za normálnych okolností zbierajú medvede. Tak sa nečudujme, že medvede sú nervózne," tvrdí poľovník Peter Marčulinec. Po tomto útoku sa v dedine boja medveďov ešte viac.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy