Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ministri na bicykli. Fico robil brzdu
Zdielať na

Ministri na bicykli. Fico robil brzdu

BRATISLAVA / Ak sa Vám bude pán v električke nápadne podobať na ministra životného prostredia, ministra financií, alebo ministra zahraničných vecí, nemusíte si pretierať oči a búchať po hlave. Vysokí vládni predstavitelia odparkovali svoje limuzíny a začali drať drahé navoskované poltopánky. V Európe sa totiž začal týždeň mobility.

Bez limuzín

Ako prvý prišiel krátko po poldesiatej minister hospodárstva Tomáš Malatinský na bicykli. Ako povedal, jazdilo sa mu príjemne, keďže išiel dole kopcom. "Z domu to mám blízko," povedal minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský.

Postupne prichádzali ďalší, akurát prostriedky sa im menili. Niektorí prišli po vlastných. "Najradšej by som prišiel na kolieskových korčuliach, ale ten povrch nie je dostatočne kvalitný," dodal minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Možno aj preto iní zvolili pohodlnejší spôsob a to elektromobilom. "Stopoval som," prezradil minister práce Ján Richter.

Fico ako brzda, ostatní ťahali

Ešte že minister životného prostredia išiel okolo a mal miesto v aute. Viacerí ministri prichádzali z blízkeho okolia a to z neďaleko vzdialenej budovy ministerstva financií, prípadne ministerstva dopravy. Podľa slov ministra dopravy Jána Počiatka, mu takáto cesta do práce veľmi dobre padla.

Čerešničkou na torte bol vládny špeciál na ktorom sa viezli štyria ministri a premiér, samozrejme on šoféroval toto vozidlo, ktoré sa pripravuje pre prvú posádku na marse. "Som rád, že som si to vyskúšal, je to veľmi zaujímave," podotkol Robert Fico. "Šoféroval premiér, tak ako to má byť a jediný mal k dispozícii brzdu a všetci ostatní ťahali," doplnil Robert Kaliňák. Viacerí by si to teda radi zopakovali, ale ako dlho im to vydrží, vedia len oni.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy