Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ja a prezident? Moji to nechcú, presviedča Fico
Zdielať na

Ja a prezident? Moji to nechcú, presviedča Fico

BRATISLAVA / Téma výberu kandidáta do budúcoročných prezidentských volieb príde v Smere-SD na stôl na prelome novembra a decembra. Avizoval to premiér a predseda strany Robert Fico.

Smer má iných, tvrdí Fico

"Dá sa predpokladať, že vtedy Smer-SD oznámi meno kandidáta. Určite Smer-SD musí postaviť kandidáta, pretože takáto veľká strana by urobila chybu, keby ho nepostavila," uviedol v diskusnej relácii TA3 V politike.

Sám je v súčasnosti podľa vlastných slov vyťažený funkciou predsedu vlády a touto témou sa vôbec nezaoberá. Navyše pri mnohých stretnutiach s voličmi a sympatizantmi Smeru zistil, že veľká časť z nich si neželá, aby odchádzal z postu premiéra, tvrdí Fico.

Napriek tomu má podľa neho Smer-SD k dispozícii viacero vhodných kandidátov na funkciu hlavy štátu, najprv si však túto otázku musia vyriešiť vo vnútri strany. "Nebudem hovoriť mená. Smer má ľudí, ktorí sú v politike a vieme, že keď skočia do prezidentskej kampane, môžu byť úspešní," dodal premiér.

SPP? Je to ok

Minister hospodárstva Tomáš Malatinský má dôveru premiéra Roberta Fica  "Samozrejme, že má, nie je dôvod, aby nemal. Nič neurobil, plní programové vyhlásenie vlády, nič iné," vyhlásil predseda vlády v diskusnej relácii TA3 V politike.

Reagoval tak na kritiku opozície, že za rozhodnutím vlády o nevýhodnom prevzatí stratovej materskej spoločnosti Slovenského plynárenského priemyslu môžu stáť finančné skupiny. Materiál, v ktorého hlavičke sa nachádza meno firmy J&T Investment Advisors, predkladal kabinetu práve Malatinský. Menšinový 49-% podiel v SPP získa štát od českého Energetického a průmyslového holdingu (EPH), ktorého spoluvlastníkom je aj skupina J&T.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy