Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prišli vytúžené zrážky, západ bol zrazu pod vodou
Zdielať na

Prišli vytúžené zrážky, západ bol zrazu pod vodou

BRATISLAVA / Zdá sa, že leto je definitívne v ťahu. Na rad prišli nepremokavé bundy, obuv a v stredu ráno sa Slováci vybrali do práce. Dážď spôsobil to, že v pohotovosti boli desiatky hasičov z dôvodu zaplavenia niektorých úsekov ciest v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK).

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Od 3.30 h odčerpávali vodu z ciest v Bratislave - Prístavný most, Levanduľová, Kazanská, Gagarinova, Dudvážska a Domkárska ulica.

V Senci odčerpávali vodu zo zatopených objektov, zasahovali aj v Ivanke pri Dunaji a Zálesí. Dovedna bolo v akcii 37 hasičov a 11 kusov techniky, ako informoval Michal Medňanský z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ neskôr doplnila, že hasiči v BSK v priebehu utorka (27. 8.) do dnešného rána v súvislosti s búrkovou činnosťou zasahovali spolu 22-krát. 

Cez Slovensko prechádzalo v priebehu noci pásmo zrážok, ktoré výdatne zavlažilo Podunajskú nížinu a časť západného Slovenska. "Najviac dostala Bratislava, ktorá za 24 hodín od včerajšieho rána do dnešného rána (6:00) spadlo viac ako 80 milimetrov zrážok," uviedla meteorologička Miriam Jarošová.

Miriam Jarošová dodáva, že zrážky pomaly na západnom Slovensku ustávajú pozvoľna a presúvajú sa na ostatné územie Slovenska.

SHMÚ vydal výstrahu pre západ

Výstrahu prvého stupňa pred zrážkami vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre viaceré okresy na západnom Slovensku. Ojedinele sa tu očakáva úhrn zrážok na úrovni 30 až 50 milimetrov.

"Predstavuje to potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danom ročnom období a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu," uvádza SHMÚ na svojej internetovej stránke.

Výstraha platí do dnešného poludnia a týka sa okresov Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Topoľčany, Trnava, Hlohovec, Nitra, Šaľa, Galanta, Senec, Pezinok, Bratislava a Dunajská Streda.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy