Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Odkaz od meteorológov: Leto sa skončilo!
Zdielať na

Odkaz od meteorológov: Leto sa skončilo!

BRATISLAVA / Aktuálne ochladenie počasia na Slovensku je zrejme bodkou za tohtoročným letom. Na kúpaliskách nie je v týchto dňoch ani nohy. A jeseňou to už zaváňa aj v prírode. Viac o počasí na nasledujúce dni povedala meteorologička Miriam Jarošová.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

V súčastnosti prevláda oblačné a zamračené počasie. Meteorológovia nehlásia zlepšenie ani na utorok a stredu. "Zostane viac oblačnosti, sem-tam sa k tomu pridajú zrážky, či už slabý občasný dážď alebo prehánky," povedala meteorologička Miriam Jarošová. 

A ani teploty mnohých iste nepotešia. Na severe treba počítať s 17 až 18 °C, 23 až 24 stupňov bude na juhu. Vietor bude viať zo severu, ale nemal by evokovať pocit chladu.

V sobotu a nedeľu vykukne slnko

"Vo štvrtok a piatok sa ukáže sem tam aj slniečko, ale s teplotami, ktoré atakujú dlhodobé teplotné rekordy, nemôžeme počítať," dodáva meteorologička. Na severe Slovenska sa oteplí zhruba na 20-21 °C, na juhu od 25 do 27 °C. 

Víkend by mal byť slnečnejší, ale v noci z nedele na pondelok bude naším územím prechádzať studený front. "Takže deti pôjdu pravdepodobne do školy s nejakými dáždnikmi a vetrovkami," uzatvára predpoveď Jarošová.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy